در مقاله نکات قابل توجه هنگام خرید دامنه درمورد یک دامنه خوب صحبت کردیم سعی کردیم شما رو به یک تصمیم گیری درست برسونیم که امیدواریم این اتفاق افتاده باشه .
مرحله بعدی انتخاب یک هاست اشتراکی و یا اختصاصی مناسب یا فضایی هست که قراره وب سایت شما بر روی آن قرار بگیرد. شما در زمینه خرید دامنه با یک سری محدودیت ها مواجه بودید که در رابطه ش صحبت کردیم. این محدودیت ها در زمینه انتخاب هاستینگ خوب شاید 10 برابر بیشتر باشد. به این منظور که باید برای خرید فضای هاست به نکاتی مانند این که دقیقا چه چیزی مورد نیازتون هست و یا از چه شرکتی تهیه میکنید توجه داشته باشید.
اولین نکته بسیار مهم این هست که شما مطمئن باشید از یک شرکت دسته اول خرید میکنید، یعنی که آن شرکت خودش چه در ایران و یا چه در خارج از کشور صاحب سرور باشد و شما از شرکت واسطه خرید نکنید.این نکته از این جهت مهم هست که قیمت بیخود بالا نرفته باشد و دوم اینکه شما مستقیما با ارائه دهنده خدمات در ارتباط باشید.
نکته بعدی پشتیبانی شرکت ارائه دهنده هاست میباشد که حتما باید 24 ساعته باشد. به این صورت که بتوانید هر ساعت شبانه روز از طریق تلفن، ایمیل و یا سیستم تیکت باهاشون در ارتباط باشید. چون شما وقتی یک وب سایت و یا یک فضای اینترنتی دارید معلوم نیست چه ساعتی چه اتفاقی برایش بیفتد و احیانا نمیتوان گفت ایرادی ندارد 2 شب همه خوابند. زیرا این سیستم در همه جای دنیا باز میشود و زمانی که ما خواب هستیم در جاهای دیگر دنیا همه بیدارند و ممکن است در حال استفاده از سایت شما باشند.
موضوع بعدی نرم افزاری هست که روی هاستینگ اشتراکی یا اختصاصی فعال هست مثل نرم افزارهای لینوکس یا ویندوز. نیازی به داشتن اطلاعات زیادی از این موضوع نیست. همان شرکتی که خدمات طراحی سایت تان را انجام میدهد به شما در این زمینه مشاوره میدهد.
مقدار سی پی یو (CPU) ای که برای هر وبسایت به شما تخصیص داده میشود به طور معمول حداکثر 2 درصد از کلCPU آن سرور هست. یعنی اگر یک CPUای 1000 Ghz است حداکثر 2 درصد از آن به شما اختصاص داده میشود. اگر شما سایتی داشته باشید که بازدیدش زیاد باشد و یا از منابع زیادی استفاده کند همانند کامپیوترهای خودمان بعضاً با این مواجه میشویم که یک کامپیوتر بهتر مورد نیاز هست، اگر به این موضوع بر خوردیم باید یک سرور قوی تر تهیه بکنیم.
موضوع بعدی این هست که در ابتدای کار نیازی به خرید یک سرور اختصاصی و اشتراکی و پرداخت هزینه گزاف بابت آن ها نیست، یک هاست اشتراکی با فضای 300 الی 400 مگابایت کافی هست. مگر این که از روز اول برنامه ریزی شما برای یک سایت بسیار پر بازدید و بسیار پر محتوا هست و اگر نه برای راه اندازی و طراحی وب سایت ساده آژانسی 500 مگابایت فضا برای شما کافی هست.
مطلب بعدی میزان ایمیل هست. شما باید یک هاستی رو خریداری کنید که میزان ایمیلش نا محدود باشد به این منظور که شما هر تعدادی که مدنظرتان است بر روی آن ایمیل داشته باشید. ایمیل مدیر، ایمیل حسابدار، ایمیل مدیر فنی و ایمیل کانترها همه این ها چیزهای مورد نیاز هست و شما باید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
مطلب آخر قابل اهمیت این است که شما باید یک کنترل پنل داشته باشید که در وهله اول بهتر است فارسی باشد.کنترل پنل های معروفی در دنیا مانند پلسک Plesk و دایرکت ادمین Directadminو یا سی پنل Cpanel وجود دارد.
در ابتدا یک آموزش ساده اولیه دریافت میکنید که بتوانید توسط آن پنل مدیریت وب سایتتان را کنترل کنید و بررسی کنید که چقدر از آن فضا استفاده شده است، چه تعداد ایمیل دارید، ایمیل ها و پهنای باندتان چقدر فضا اشغال کرده است. همه این ها را باید بتوانید توسط کنترل پنل خودتان کنترل کنید.
چطور یک دامنه را تنظیم کنیم که به یک فضا (هاستینگ) متصل شود، معمولا اگر هم دامنه و هم هاستینگ رو از یک شرکت خریداری کرده باشید آن شرکت خودش این کار را انجام میدهد، اصطلاحا نیم سرورهای nameserver خودش را بر روی دامنه شما تنظیم میکند و دامنه شما به یک فضایی از یک هاردی در یک کامپیوتری از یک جای دنیا متصل میشود که اصطلاحا به آن سرور میگویند.
به این صورت که شما زمانی که اسم دامنه تان را جستجو میکنید مثلا www.iran-tech.com ، در دنیا سیستمها این که این اسم متعلق به کدام سرور در کجای دنیا هست را تشخیص میدهند. میروند به سراغ آن سرور و اطلاعاتی را که شما درخواست کرده بودید را نمایش میدهند. به قابلیتی که هر دامنه دارد و باعث الصاق شدن فضای اینترنتی به آن میشود nameserver (نام سرور) میگویند. نام سرورها معمولا به این صورت هستند:
ns1.iran-tech.com , ns2.iran-tech.com
این موضوع لزوما به این معنا نمیباشد که وقتی شما یک دامنه به اسم iran-tech.com دارید نام سرور آن هم ns1.iran-tech.com باشد. نام سرور به اسم شرکتی است که آن سرور و هاستینگ را در اختیارتان گذاشته است. به طور مثال هنگامی که شما یک دامنه به نام iran-tech.com دارید اگر بخواهید دامنه و هاستینگتان را از شرکت ما که ایران تکنولوژی هست تهیه کنید ما برروی دامنه شما نام سرور ns1.iran-tech.com را تنظیم میکنم.
حالا اگر شما دامنه را از یک شرکتی وهاستینگتان را از شرکت دیگری خریداری کرده باشید، شرکتی که هاستینگ را برایتان تهیه کرده از شما در خواست میکند که یا از طریق کنترل پنل دامنه خودتان و یا شرکتی که دامنه را برای شما خریداری کرده نام سرور را مثلا ns1.iran-tech.com بر روی دامنه شما تنظیم کند. وقتی این اتفاق بیفتد دامنه شما به فضا هاست ما الصاق میشود و از الان وقتی آدرس سایتتان را تایپ می کنید سایت شما نمایش داده میشود. نیم سرور nameserver ها حداقل 2 تا هستند اما می تواند 4 تا 6 عدد هم باشد.
زمانی که مطالب بالا رو جمع بندی کنید، به یک نتیجه خوب میرسید و متوجه میشوید که از چه شرکتی خرید کنید، جمع بندی من این هست که لطف کنید هاستینگتون رو از همان شرکتی که وب سایتتان را طراحی کرده خریداری بکنید و یا با مشاوره آنها خرید کنید. چون آن شرکت برنامه نویسی سایت شما رو انجام داده و بهترین انتخاب این هست که خودشان به شما مشاوره بدهند چه سروری از چه شرکتی بخرید ، هاست اشتراکی یا اختصاصی بخرید و مطمئنا به شما مشاوره خوبی تو زمینه قیمت و سخت افزار میدهند.
اباذر افشار
متخصص نرم افزارهای گردشگری
abazar@iran-tech.com
در صورتی که نیاز به راهنمایی و یا مشاوره دارید با ما تماس بگیرید ، کارشناسان فروش با کمال میل پاسخگوی تمامی نیاز های شما خواهند بود
021-88866609