در مقاله قبل در رابطه با وایت لیبل به طور کامل صحبت کردیم که یک وایت لیبل چه مزیت ها و امکاناتی میتونه داشته باشه و در چه صورت به سمتش برویم و یا خیر. اما مرحله بعدی قابل توجه این هست که متوجه شدیم شاید وایت لیبل تا حدی نیاز های ما را برآورده کند ولی به عنوان یک امکان حرفه ای نیست و بهتر هست به سمت گزینه های بهتری از جمله افیلیت ها برویم.
بعد از این که وایت لیبل را به دلایل فنی در مرتبه سوم قرار دادیم، در مرتبه دوم به سراغ افیلیت ها میرویم. افیلیت اصولا به معنای وابسته می باشد، به این منظور که شما یک وب سایتی خواهید داشت که به وب سایت مادر وابسته است اما درصد وابستگی بیشتر از وایت لیبل و کمتر از وب سرویس هست. یعنی شما در وایت لیبل محدودیت هایی از قبیل تغییر گرافیکی، تغییر قیمت ها، دسترسی در لاگین، مشتری و ... دارید اما زمانی که شما یک افیلیت (Affiliate)تحویل میگیرید سرویس دهنده باید گرافیک را طبق نظر شما تغییر دهد، میتوانید سیستم تخفیف دهی بر اساس استانداردهای خود راه اندازی کنید، لوگوی متعلق به خودتان را بارگذاری کنید، سیستم امتیاز دهی راه اندازی کنید و یا سیستم تان را به باشگاه مشتریان متصل کنید . شما حتی میتوانید ماژول های جانبی به عنوان مثال درباره ما، تماس با ما و یا مجله گردشگری در کنار رزرواسیون بلیط خود داشته باشید .
در سیستم افیلیت این امکانات وجود دارد اما بالطبع قیمتی بالاتر از افیلیت با امکاناتی بهتر دارد. حال اگر آژانسی به این نتیجه برسد که سیستمی می خواهد که صفر تا صد آن توسط تیم فنی خودش طراحی شود و طبق نظر خود بتواند آن را مدیریت کند و به هر نحوی در زمینه یوزر و ادمین مدیریت داشته باشد تنها گزینه برای آن داشتن یک وب سرویس هست.
وقتی اسم وب سرویس به میان می آید شما باید بدانید که تنها یک تیم حرفه ای و صاحب تجربه باید وارد این زمینه شود. یعنی شما نمیتوانید از هر برنامه نویسی درخواست طراحی و پیاده سازی این وب سرویس را داشته باشید. شاید بتواند این کار را برایتان انجام دهد اما از لحاظ زمان دچار مشکل می شوید. راه حل بهتر این است که به سراغ شرکت هایی که خدمات آن ها در زمینه وب سرویس گردشگری هست بروید.
در مقاله آشنایی با وب سرویس کامل راجب به انواع وب سرویس و مزیت های آن توضیح دادیم در اینجا میخواهیم یک توضیح کلی از آن خدمت شما بدهیم.
وب سرویس یک سری کد میباشد که شما به عنوان مدیر آژانس نمیتوانید از آن سر در بیاورید و تمام خطوط آن تنها توسط یک تیم برنامه نویسی قابل فهم است. شما وقتی میخواهید بلیط داخلی بفروشید میتوانید از یک شرکت برنامه نویسی مثل شرکت ایران تکنولوژی درخواست وب سرویس بکنید و یا از شرکتهای خارجی مثل آمادئوس درخواست وب سرویس پرواز خارجی کنید. سپس این اطلاعات که شامل یک سری کدهای برنامه نویسی و راهنما میباشد را به تیم برنامه نویس خود داده و از آن ها خواسته های موردنظر خود را درخواست مینمایید مثل پروازهای یک طرفه،پروازهای رفت و برگشت، بخش ادمین،بخش گزارش و ... حال آن تیم برنامه نویس بر اساس خواسته ها و وب سرویسی که به آن ارائه نمودید هر آن چه که شما به آن نیاز دارید را طراحی و پیاده سازی میکند.
تقریبا همه ی درخواست های شما با ارائه وب سرویس به تیم برنامه نویس قابل اجرا میباشد و موردی غیر قابل اجرا وجود ندارد جز یک درصدی که آن را هم جزء محدودیت های برنامه نویسی و محدودیت های وب سرویس قائل میشویم. یعنی شما میتوانید 5 % به تیم برنامه نویس حق بدهید که در دو مورد دچار محدودیت شود. یک سری محدودیت هایی که وب سرویس شرکت کارگزار اصلی برا آن قائل میشود و یک سری محدودیت هایی که خودش در زمینه برنامه نویسی دارد. مجموع این ها نباید بیش از 5 درصد باشد به این منظور که 95% خواسته های شما باید پیاده سازی شود.
اما همیشه خطوط قرمز یک برنامه نویس در هر برنامه و در همه دنیا فاکتور زمان و هزینه میباشد. همه کارها در دنیای نرم افزار شدنی است به شرط دانستن زمان و هزینه آن.
در آخر به این جمع بندی میرسیم که اگر شما یک کار ارزان قیمت برای یک وب سایت گردشگری شامل بلیط، هتل، تور، ویزا، بیمه مسافرتی، گردش، قطار و اتوبوس بخواهید ارزان ترین روش وایت لیبل میباشد سپس میتوانیم به سمت افیلیت ها و در آخر هم به سمت وب سرویس که هزینه آن از همه بیشتر اما در عین حال تخصصی تر میباشد برویم.
حال یک نکته اینجا مغفول نماند و آن هم اینکه یک زمانی شما به این نتیجه میرسید که نه وایت لیبل میخواهید و نه افیلیت. شما میخواهید یک وب سایت با همه امکانات وب سرویس داشته باشید اما تیم برنامه نویسی ندارید. در این شرایط معمولا بهترین گزینه یک شرکت گردشگری مثل ایران تکنولوژی، مثل آمادئوس، مثل فرانگر و یا دوستانی که در این در حال ارائه خدمات و تلاش هستند را انتخاب، خواسته های خود را مطرح کنید و آن ها براساس وب سرویس هایی که متعلق به خودشان میباشد برای شما سیستمی طراحی و پیاده سازی کنند. اگر کسی از من سوالی کند میگویم با سرمایه گذاری زیر 500 میلیون تومان بهتر است که کار خود را به یک تیم برنامه نویسی که در این زمینه صاحب تجربه میباشد بسپارید تا برایتان آن را طراحی، بارگذاری و پشتیبانی کند اما اگر حجم سرمایه گذاری شما بیش از 500 میلیون تومان هست و از یک میلیارد شروع میشود پیشنهاد بدی نیست که یک تیم گردشگری و یک تیم برنامه نویسی جمع آوری کرده و با یک مدیر قابل وب سرویس ها را پیاده سازی بفرمایید.
در صورتی که نیاز به راهنمایی و یا مشاوره دارید با ما تماس بگیرید ، کارشناسان فروش با کمال میل پاسخگوی تمامی نیاز های شما خواهند بود
021-88866609