در مقاله قبل در رابطه با دیجیتال مارکتینگ صحبت کردیم. یکی از نکات دیجیتال مارکتینگ سئو میباشد. سعی میکنم مطالب مفید مربوط به سئو و خدمات سئو را در این مقاله بگم که البته تعاریف و نکات مربوط به سئو خیلی فرا تر از یک مقاله خواهد بود بنابراین سعی میکنم تا این مقاله ادامه دار باشد و هر هفته مطالب جدید و به روزی را در این مقاله اضافه کنم.
سئو مخفف کلمه search engine optimization میباشد، یعنی بهینه سازی برای موتورهای جستجوگر. به طور خلاصه در یک مثال می توان گفت اگر کسی در گوگل کلمه ترکیه را جستجو کرد وبسایت شما جز ده نتیجه اول در صفحه اول نمایش داده شود و یا بطور مثال برای شرکت ایران تکنولوژی با جستجوی جمله طراحی سایت مسافرتی وب سایت ایران تکنولوژی جز 10 نتیجه اول در صفحه اول نمایش داده شود. مهمترین موتور جستجوگر در دنیا گوگل است. به همان میزان استانداردهای موتور جستجوی گوگل را رعایت کنید برای دیگر موتورهای جستجو کافیست. و می توان گفت حتی اگر شما برای موتور جستجو گوگل بهینه شوید عملا برای دیگر موتورهای جستجوگر هم بهینه هستید.
در مبحث سئو جنگ همه وب سایت ها بر سر ظاهر شدن در صفحه اول می باشد. صفحه دوم از اهمیت خیلی کمتری برخوردار می باشد، صفحات سوم به بعد اصلا قابل اهمیت نمی باشد اما 85% از جستجوها بر روی صفحه اول است.پس شما باید همه تخصص و انرژی خود را برای صفحه اول و 10 جایگاه اول بگذارید.
شما برای سئو دو تا نکته مهم خواهید داشت که به طور عامیانه به یکسری سئو onpage و یکسری دیگر سئو offpage گویند.
سئو onpage به مجموعه کارهایی که نیاز است تا شما به عنوان طراح و صاحب سایت خود انجام دهید گویند و سئو offpageبه مجموعه کارهایی که نیاز است در بیرون از وب سایت خود انجام دهید تا رتبه خوبی کسب کند. ما در این مقاله میخواهیم موارد مهم سئو onpage رو بگوییم.
اولین و مهمترین نکته این میباشد که شما باید محتوای اختصاصی برای سایت خود تولید کنید. در حقیقت این امر اینقدر مهم است که شرکت های زیادی زمینه خدمات سئو خود را در همین موضوع یعنی وقتی میخواهیم راجع به تور ترکیه صحبت کنیم شما باید مثلا برای آنتالیا مطالب منحصر بفرد بنویسید و بالطبع سوالی پیش می آید که مگر آنتالیا چقدر مطلب دارد که همه وب سایت ها در حال ارائه مطالب راجع به آن هستند که شما هم بتوانید ارائه دهید.پاسخ به این نحو می باشد که بله درست است! باید فرض کنید اگر می خواهید در رابطه با آنتالیا مقاله بنویسید 30 الی 40 مقاله را بخوانید و با قلم خود آن ها را جمع بندی کنید و بنویسید و هم چنین اگر بتوانید از زبان های دیگری کمک بگیرید که بسیار عالی میشود ولی در مجموع گوگل متوجه خواهد شد که شما این مطلب را نوشتید، یعنی جمع بندی کردید و نوشتید.این مطلب دست خط و امضای شما می شود . هرچقدر که این نکته یعنی کپی نکردن و نوشتن توسط خودتان را بیشتر رعایت کنید بسیار بیشتر به هدف نزدیک می شوید .
همچنین باید آداب نوشتاری در یک متن رعایت شود. کجا نقطه بگذارید، کجا اینتر بگذارید، کدام کلمه مهم است بلدش کنید، چه کلمه ای مهم است که به یک صفحه دیگر ارجاع دهیم.
این نکات دستوری بسیار قابل اهمیت است تا مقاله شما جذاب شود. در مقاله خود از عکس در جای درست خود استفاده شود. باید از فیلم و نمودار استفاده کرده باشید تا متن شما در نگاه کاربر جذاب شود.اگر متن شما طوری باشد که در دیده شده باشد کاربر با مطالعه 5 خط اول دیگر سر خطوط بعدی نمیرود و از سایت خارج خواهد شد. یکی از مواردی که باعث میشود در سئو به شما نمره دهند این است که کاربر چند دقیقه بر روی سایت شما توقف کرده باشد. هرچقدر مقالات، عکس ها، فیلم ها و ... جذاب و کاربردی باشد کاربر بیشتر بر روی وب سایت شما وقت میگذارد و در واقع وب سایت شما را به عنوان یک مرجع میشناسد و به آن رجوع خواهد کرد. برای تبدیل به یک وب سایت مرجع باید مطالب کاربردی برای کاربران تهیه کنید.شاید شما یک مطلبی تهیه کنید که اتفاقا بسیار هم جذاب باشد ولی اگر کاربردی نباشد کمتر کسی به سراغ آن مطلب و مطالعه آن می آید.
اگر در وب سایت خود از مراجع دیگری استفاده میکنید مثلا بطور فرض در تور آنتالیا راجع به آنتالیا مینویسید " آنتالیا نزدیک به شهر بودروم میباشد" خب در این قسمت باید بودروم را لینک کنید و یک مقاله جدا در رابطه با بودروم بنویسید تا کاربر بین صفحات شما بچرخد و اطلاعات متفاوتی کسب کند.هرکدام از صفحات شما باید یک عنوان مجزا داشته باشد یعنی هر مقاله ای که مینویسید عنوانش مربوط به همان مطلب باشد.یعنی در صفحه مقالات آنتالیا باید نوشته شود درباره آنتالیا، در صفحه بودروم نوشته باشد درباره شهر بودروم. همینطور description که حداکثر باید 300 کاراکتر باشد و توضیحات مختصر و منحصر بفرد در رابطه با کل متن نوشته شود. گوگل به همه این نکات توجه می کند .
موضوع بعدی که در مقاله شما مهم می باشد نکته ای به نام breadcrump است .بطور مثال وارد یک وب سایت میشوید و در صفحات مختلف آن می چرخید، در سال های قبل اصلا گم میکردید که در کدام وب سایت و یا در کدام بخش از سایت بودید و اکنون کجایید. اما از چند سال قبل چیزی به نام breadcrump به وجود آمد و به شما میگوید که اکنون در کدام صفحه هستید و میتوانید لینک کنید بروید به صفحات قبلی .
موضوع بعدی که در مقاله بسیار مهم است این است که باید مقالات خود را در بازههای زمانی مشخص و تعداد مشخص بگذارید، یعنی اینکه اگر برنامه گذاشتید که روزی یک مقاله بگذ ارید هر روز یک مقاله بگذارید و یا هر روز 10 صبح. نه به این شکل که یک روز 10 صبح بگذارید، و یک روز 12 صبح و یک روز فراموش کنید. یا اگر دو مقاله میگذارید باید بدانید یکی را 10 صبح بگذارید و دیگری را 5 بعدازظهر. این پریودیک بودنش باعث میشود گوگل به تعداد زیادی سر زمان های مشخصی به شما سر بزند و بداند در این زمان شما برایش مقاله گذاشتید که باید به آن نمره دهد. طراح وب سایت شما یک سری از موضوعات را باید حتما رعایت کند.
تعدادی وب سایت وجود دارد مثل Alexa ،ahref و gtmetrix که شما باید از طراح وب سایتتان بخواهید از طریق این 3 وب سایت که خدمات سئو ارائه میدهند، سایت شما رو آنالیز کرده باشد . عیب و ایراداتش را برطرف کرده باشد و یک سایت بهینه به شما تحویل دهد.
همانطور که تا به اینجا در رابطه با مبحث سئو توضیحاتی از قبیل این که چه اهمیتی دارد، چرا باید سئو داشته باشیم و چطوری باید تست شود دادم و همانطور گفتم سئو یک مبحث بسیار پیچیده است. شما قطعا تا به حال باید به این نتیجه رسیده باشید و اگر هم نرسیدید لطفا به زور هم شده برسید که زنده بودن هر کسب و کاری در دنیای آینده وابسته به شبکه های اجتماعی، جستجوگرهای اینترنتی و در یک کلام اینترنت است.
خوب وقتی شما بر روی موبایل در حال فعالیت هستید بهترین وسیله برای شما شبکه های اجتماعی مثل تلگرام، واتساپ و اینستاگرام هست ولی وقتی در دنیای اینترنت فعالیت میکنید مهمترین گزینه سئو برای گوگل و یا اصولا موتورهای جستجوگری مثل یاهو ، بینگ و آمازون است.اما اگر کسب و کار شما در هر دو گروه فعال است میتوانم بگویم جز نیازها است که هم سئو برای شما مهم باشد و هم شبکه های اجتماعی .در سئو این موضوع قابل اهمیت است که شما یک صفحه ای طراحی کنید که کاربرپسند (user friendly) و جذاب باشد که کاربر با نگاه کردن به آن لذت ببرد.
نکته دیگر که قابل اهمیت ست و موتورهای جستجوگر به آن نمره میدهند این است که وب سایت شما اصطلاحا ریسپانسیو باشد یعنی هم در موبایل، تبلت و هم در کامپیوتر به درستی دیده شود .
تمام صفحات شما باید دارای عنوان (Title)، یک توضیح اولیه (Description) ، یک توضیح ثانویه و یک مطلب خاص و بخصوص برای آن صفحه باشد . خب همانطور که تا کنون مشاهده نمودید دیدید عنوان در قسمت بالای صفحهای که باز میکنید دیده میشود و هر صفحه باید یک عنوان مجزا و منحصربفرد داشته باشد یعنی اگر شما در حال صحبت در رابطه با شهربودروم هستید در قسمت عنوان جمله " درباره شهر بودروم" نوشته شده باشد. توضیحات ثانویه باید حدود 300 کاراکتر باشه و درباره بودروم توضیحات اولیه ای داده شود و ذهن را آشنا کند. در صفحه مربوط به بودروم باید حداقل بیش از 700 الی800 کاراکتر متن داشته باشید . این متن باید منحصر بفرد باشد یعنی که خودتان تهیه کرده باشید. اگر هم از وب سایت های مختلف جمع آوری کردید عیب ندارد، باید با هم تلفیق کنید و با قلم خود برداشت خود را از آن بنویسید تا منحصر بفرد شود به این منظور که یکتا و برای شما باشد . موتور جستجوگر گوگل تشخیص میی دهد که این متن از جایی کپی شده و یا با قلم خود نویسنده نوشته شده، حتی اگر از ده جا هم برداشته باشید و فقط زیر هم گذاشته باشید گوگل این را تشخیص می دهد ولی اگر تلفیقش کرده باشید این مشکل را می توانید به راحتی حل کنید.
در وب سایت خود داخل متن حتما از عکس، فیلم و نمودار استفاده کنید .بر روی عکس ها و فیلم های خود حتما واتر مارک بگذارید . واتر مارک به معنای لوگوها و یا نوشته هایی است که بر روی عکس یا فیلم میآید و مشخص میشود که متعلق به شماست. عکس های خود را بزرگ، جذاب و قابل دیدن بگذارید .جاهایی که به نمودار نیاز است از نمودار استفاده کنید، جاهایی که نیاز است متن بلد باشد بلد کنید، جایی که نیاز است زیر کلمه و یا جمله خط کشیده شود خط بگذارید .آن جایی که نیاز به اینتر(Enter) است لطفا اینتر بزنید. جاهایی که باید پاراگراف تمام شود تمام کنید و سراغ پاراگراف بعدی بروید. به طور خلاصه رسم الخط رو کاملا حفظ بکنید.
هرجایی که در داخل متن خود به یک لغت یا کلمه ای که نیاز است به جای دیگر ارجاع داده شود رسیدید ارجاع دهید یعنی مثلا در حال صحبت در رابطه با بودروم هستید یک جایی از آنتالیا مثال میآورید باید این کلمه آنتالیا را لینک بکنید به همان مقاله قبلی که در رابطه با آنتالیا بود. به این شکل شما لینک های داخل سایت یا onpage درست میکنید که باعث میشود کاربر بیشتر در داخل وب سایت شما بماند و از این صفحه به صفحات دیگر برود و از مطالب شما استفاده کند.
در کد نویسی صفحه شما که به طراح بستگی دارد باید کمترین کد استفاده شده باشد و درست تنظیم شده باشد که این ها را با gtmetrix و ابزارهای سئو میتوان فهمید. معمولا خود طراح به این اصول آشناست. در متن خود هرجا که لازم است رنگ متن را عوض کنید و شماره گذاری کنید و لطفا حتما انجام بدهید. اگر متن تان را از یک جایی برداشتید که حتما لازم بوده به آن صفحه مرجع بدهید که گوگل متوجه شود که شما نخواستید دزدی کنید و میخواستید با رعایت حق کپی رایت متنی را استفاده کنید و از طریق ابزارهای بررسی سئو در جلسه بعد خواهم گفت که میتوانید متن خود را شخصی سازی کنید و به بهترین روش به کاربر تحویل دهید.
این مقاله ادامه دارد....
در صورتی که نیاز به راهنمایی و یا مشاوره دارید با ما تماس بگیرید ، کارشناسان فروش با کمال میل پاسخگوی تمامی نیاز های شما خواهند بود
021-88866609