روشهای مختلف ارتباط با مشتری
با وجود این که به احتمال بسیار زیاد شما خودتان روشهای مختلف ارتباط با مشتری را در دنیای امروز میدانید، اما شاید تکرار این موضوع و بررسی جزئیات دوباره آن بد نباشد.
1. اولین و موثرترین روش، روش Face to Face است. در این روش انرژهای مثبت به خاطر این که به صورت چشم در چشم مشتری، سعی در انتقال مطالب به صورت درست، منطقی و واضح دارید، به شدت منتقل میشود. ولی این موضوع در این روزها کمتر دیده میشود.
2. روش دوم خود شامل چندین زیر مجموعه میشود :
• روشی که بیشتر در این دوران کاربرد دارد، شبکههای اجتماعی و اینترنت است. به این امر دقت کنید که در این روش موضوعاتی وجود دارد که نباید به راحتی از آن بگذرید. حتما باید روی سایتتان یک صفحه برای ارتباط آفلاین یا همان فرم تماس با ما داشته باشید. حتما خودتان را ملزم کنید که به تک تک سوالها جواب بدهید، حتی اگر پاسخ به انتقادهای شما باشد.
• یکی دیگر از موارد این روش، داشتن صفحه چت آنلاین روی سایتتان است که باید 24 ساعته فعال باشد. اما نگران نباشید، این موضوع اصلا پیچیده و مبهم نیست، نرم افزارهای چت آنلاین روی گوشی هم قابلیت نصب شدن دارد و درست مانند چت هستند. پس اگر کارمندی برای این قسمت در نظر گرفتهاید، نگران آنلاین یا آفلاین بودنش نباید باشید، این نرم افزار دقیقا مثل واتساپ یا تلگرام است که همیشه آنلاین و فعال است و در صورتی که پیامی بیاید، با روشن کردن Notification یا هشدار پیام، آن شخص میتواند جواب مشتری را بدهد.

• حتما یک راه ارتباطی در تلگرام و واتساپ برای جواب دادن به مشتریها داشته باشید. چون استفاده از این روش برای همه راحتتر شده و شاید همه دوست نداشته باشند که اطلاعاتشان در اختیار دیگران قرار بگیرد. در حال حاضر تفکر بیشتر به این سمت کشیده شده که از طریق این موضوعات، بتوانیم ارتباط بهتری با مشتریان خود داشته باشیم. در عین حال مشتری راحتتر، بیپرواتر و بدون تکلف یا تشریفات خاصی میتواند سوال کند.
• اینستاگرام نیز یک فضای Interactivite دو طرفه است و باید حتما با مشتری ارتباط دو طرفه مناسبی داشته باشید و اگر مشتری سوالی میپرسد، حتما با او در تماس باشید و موضوع را توضیح دهید، اگر قیمت محصولات شما را میخواست، به او قیمت بدهید و در کل ارتباط موثر و کاملی داشته باشید.
3. موضوع دیگری که در آژانسها خیلی کم دیده میشود، سیستم تیکتینگ است. (منظور از این ticket، بلیت اتوبوس و هواپیما و ... نیست.) منظور این است که اگر مشتری یک موضوعی برای سوال کردن دارد، در این سیستم مطرح کند؛ در واقع سیستم تیکتینگ مانند نامه نگاری است و باید شماره و تاریخ داشته باشد تا شما را ملزم کند، مثل یک روش اداری به آن پاسخ دهید و مشتری امکان این را داشته باشد که در هر زمانی که اراده کرد، به این سیستم و تیکت خود دسترسی داشته باشد.
اهمیت ویژه سیستم تیکت، پس از فروش مشخص میشود. تا قبل از فروش، جواب دادن به سوالات مشتری در واتساپ، تلگرام، اینستاگرام، سایت یا چت آنلاین میتواند کمک کننده باشد، اما پس از فروش این سیستم تیکتینگ به شما کمک میکند تا گزارش خوبی از مشتریهای خود داشته باشید، مثلا به مشتری اعلام میکنید که ویزا یا بلیت شما حاضر شده یا برعکس در یک مسالهای به مشکل خوردهایم. چون مکتوب است و شماره و ساعت و تاریخ هم دارد، امکان این که هر کدام از طرفین در مورد موضوعی کتمان کنند، وجود ندارد.
پس خواهش میکنیم که به این روشهای متداول در دنیای امروز بیشتر توجه و فکر نمایید.