برای این که سایت شما در رتبههای اول یا حتی صفحه اول گوگل دیده شود، لازم است که یک سری نکات را رعایت کنید، این نکات حداقل مواردی است که شما باید مدنظر داشته باشید تا سایت شما در نتایج گوگل قرار بگیرد.
گرفتن رتبه مناسب زمانی اتفاق میافتد که شما محتوای مناسب سایت خود را به گوگل اثبات کنید و گوگل تشخیص دهد شما برای کاربر مفید هستید؛ البته رعایت مسائل فنی نیز این مسیر را برای شما تسهیل خواهد کرد.
در سالهای اخیر سئو (Search Engine Optimization) سایت یا بهینهسازی سایت در جهت ارتقا در موتورهای جستجو به ویژه گوگل و قرار گرفتن در رتبه مناسب جهت بازدید و در نهایت فروش بیشتر یکی از اهداف اصلی صاحبان سایتها میباشد. پرداختن به سئو و رعایت اصول آن، نیازمند یک مقاله اختصاصی است. با فرض این که موارد فنی سئو در سایت شما رعایت شده است، امروز به بررسی سرچ کنسول گوگل (Search Console Google) میپردازیم، ابتدا لازم است بدانیم که سرچ کنسول گوگل برای چه هدفی ساخته شده و چرا اهمیت بسیاری دارد.
سرچ کنسول گوگل یک ابزار بسیار مهم در زمینه سئو و بهینه سازی سایت شما است، در واقع نشان دهنده این است که گوگل، سایت شما را در چه وضعیتی میبیند، در چه رتبهای قرار میدهد و برای بهبود کیفیت سایت شما با کمک ابزارهای خود چه پیشنهادی میدهد.
یکی از مزیتهای بزرگ گوگل سرچ کنسول رایگان بودن آن است، در واقع بدون هیچ هزینهای میتوانید گزارشهای گوگل در مورد سایت خود را به طور دقیق بررسی کنید تا راهکارها و استراتژیهایی به کار ببندید تا سایت برای مخاطب مفید تشخیص داده شده و در نهایت به رتبههای بالا ارتقا یابد و سایت شما در صفحه اول گوگل دیده شود. به طور قطع میتوان گفت که ابزار گوگل سرچ کنسول یک ابزار قوی در مورد تحلیل، عملکرد و ترافیک سایت شما است و شاید مهمتر از آن وجود ندارد.
هر سایت برای دسترسی به سرچ کنسول خود، باید ابتدا آن را فعال کند تا بتواند از آن استفاده کند، بدین منظور لازم است که مالکیت سایت خود را به گوگل ثابت کنید. پس ابتدا لازم است که :
https://search.google.com/search-console/about
1-3 Domain : در این روش باید آدرس وب سایت خود را وارد نمایید، شکل یا فرمت درست آدرس سایت به این صورت است :
YourDomain.com
در این روش تمامی زیردامنههای دامنه اصلی شما در سرچ کنسول ثبت خواهد شد.
در صفحه بعد باید یک DNS در هاست خود ثبت نمایید تا گوگل اطمینان حاصل نماید که دامنه سایت متعلق به شماست.
2-3 URL : در این روش باید دامنه سایت خود را وارد نمایید، فرمت صحیح دامنه سایت به این صورت است :
مزیت روش اول نسبت به این روش این است که در روش اول شما با ثبت Domain خود تمامی زیر دامنههای سایت خود را هم به صورت خودکار ثبت میکنید، اما در این روش باید هر یک از زیردامنههای خود را جداگانه و به صورت تک ثبت نمایید.
پس از طی این مراحل مدت زمانی لازم است تا گزارشهای لازم توسط سرچ کنسول از سایت شما جمعآوری شود و در قسمتهای مختلف آن بارگذاری شود، به همین دلیل بلافاصله پس از ثبت نام، گوگل سرچ کنسول صفحه شما خالی است و در واقع اطلاعاتی در دسترس گوگل سرچ کنسول نیست که بخواهد در اختیار شما قرار دهد.
مهمترین قسمتهای سرچ کنسول عبارتند از :
در منو بار سمت چپ اولین قسمت گوگل سرچ کنسول بخشی است به نام Overview. در این تب شما میتوانید یک گزارش کلی از وضعیت سایت خود، شامل آخرین تغییرات مربوط به کلیه تبها یا در واقع سرچ کنسول را به صورت نموداری بدست آوردید. اگرچه این تب برای دید کلی سایت میتواند مفید باشد، اما استفاده همیشگی از این تب به هیچ وجه در بازدهی سایت شما موثر نخواهد بود، بلکه باید هر تب را به صورت جداگانه و جزء به جزء بررسی نمایید.
این تب یکی از بخشهای مهم گوگل سرچ کنسول است که استفاده از آن به شدت توصیه میشود. در این قسمت شما میتوانید متوجه شوید که سایت شما با چه کلمات کلیدی در گوگل دیده میشود یا به اصطلاح بالا آمده است یا چه صفحاتی در سایت شما بیشتر دیده شده و بازخورد داشته است. اطلاعات این تب تا حدود 16 ماه برای شما قابل دسترسی است.
این تب عمومیتر است و همه میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. بقیه تبها تخصصیتر میشود و به Site Map یا ایرادات سایت مثل Coverage مربوط است. این تبها هم مهم هستند و باید مورد ارزیابی قرار بگیرند؛ ولی برای کاربرهای عمومی که روی تولید محتوا کار میکنند، تب Performance بسیار مهم است.
همان طور که گفته شد، ما باید یک کلمه کلیدی برای یک صفحه از سایتمان به عنوان هدف انتخاب کنیم که در واقع هدف ما از ایجاد سایت است. تب Performance خود به چند قسمت تقسیم میشود؛ اگر این کلمه را "جاهای دیدنی کیش" در نظر بگیریم، فاکتورهای تب Performance را به این شکل تعریف میکنیم :
کلیک شدن در نتایج گوگل بر روی وب سایت شما؛ یا تعداد کلیکی که کاربر از طریق کلمه هدف انجام میدهد و وارد سایت شما میشود. مثلا زمانی که کاربری عبارت "جاهای دیدنی کیش" را جستجو میکند و با دیدن چند سایت مشابه، سایت شما را انتخاب، کلیک کرده و وارد سایت شما میشود.
در واقع از این طریق میتوانید ورودی سایت خود را از سمت گوگل بررسی کنید. منظور این است که کلیک فقط ورودی سایت شما را از گوگل بررسی میکند و اگر گزارش کلی سایت را بخواهید، یعنی گزارشی که شامل شبکههای اجتماعی شما نیز باشد، باید از ابزار دیگری به نام گوگل آنالیتیکس استفاده نمایید.
تعداد دفعاتی که در آن کلمه هدف دیده شدهایم؛ یعنی صفحهای از سایت ما که دارای کلمه هدف است و در نتایج گوگل آورده شده و به کاربر نشان داده شده است.
یعنی زمانی که کاربر "جاهای دیدنی کیش" را جستجو میکند، سایت شما در نتایج گوگل دیده میشود، اما الزاما کاربر سایت شما را برای ورود انتخاب نمیکند.
نکته مهم :
در تب کلیک کاربر حتما وارد سایت شما میشود، اما در ایمپرشن با وجودی که سایت شما جزء نتایج گوگل است، کاربر ممکن است وارد آن نشود و سایت دیگری را انتخاب کند.
توجه به این مورد برای سئوی سایت بسیار پراهمیت است، در واقع زمانی که سایت شما در نتایج گوگل نشان داده شود، یعنی محتوای مناسب و قابل قبولی داشتهاید، پس سایت شما مرحله Impressions یا تعداد نمایش را با موفقیت پشت سر گذاشته است و حالا شما باید کاربران را به سمت سایت خود جذب نمایید.
در این صورت کلیک سایت شما بالا خواهد رفت و رتبه بهتری در گوگل بدست میآورید و در نتیجه فروش بیشتری خواهید داشت.
درصد نمایش به کلیک سایت را نرخ کلیک مینامند. نشان دهنده این است که کاربر با دیدن وب سایت شما در نتایج حاصل شده گوگل، آن را انتخاب کرده و وارد وب سایت شما شده یا نشده است.
برای محاسبه نرخ کلیک باید درصد کلیک به ایمپرشن را محاسبه نمایید، یعنی درصد تمامی کلیکهایی که روی سایت شما انجام شده است، به تعداد نمایش سایت شما در گوگل.
درصد کلیک به ایمپرشن = CTR
هر چقدر نرخ کلیک به نرخ ایمپرشن نزدیک شود، CTR شما بیشتر میشود.
نشان دهنده این که کلمه هدف شما در چه پوزیشن یا موقعیتی قرار دارد؛ به عبارت دیگر موقعیت و میانگین رتبه یک کلمه کلیدی در صفحات گوگل است، یا کلمه کلیدی شما در چه رتبه یا پوزیشنی قرار دارد، به عبارت سادهتر بین رتبههای 1 تا 10 صفحه اول یا 11 تا 20 صفحه دوم یا 21 تا 30 صفحه سوم و ... . واضح است که ارزش هر کلمه در صفحه اول مشخص میشود و کسی صفحه دوم، سوم و ... نخواهد رفت.
دقت کنید که رشد شما در پوزیشن منفی نشان داده میشود، اگر رشد شما منفی باشد، یعنی سایت شما در حال رشد است.
اگر نرخ کلیک سایت شما پایینتر از حد معمول است، باید به موضوعی شک کنید، مثلا امکان دارد، مشکلی در سایت یا برند شما وجود داشته باشد. اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که بدانیم 60% کلیکها روی رتبههای 1 و 2 است و تقریبا %30 بین رتبههای سوم تا دهم تقسیم میشود. پس باید خودتان را به موقعیتهای بالای گوگل پوزیشن نزدیک کنید.
این 4 فاکتور مربوط به تب Performance (search results) است. این تب عمومیتر است و همه میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. مابقی تبها تخصصیتر میشود و به Site Map یا ایرادات سایت (Coverage) مربوط است که حتما باید به صورت تخصصی روی آن کار بشود، ولی برای ادمینهای سایت که کار بروز رسانی و تولید محتوا را انجام میدهند، کار میکنند، تب Performance (search results) بسیار مهم و کاربردی است.
در تب Performance فیلترهای مختلفی وجود دارد که شما میتوانید خودتان موارد متعددی با توجه به نیاز خود دسته بندی (Sort) نمایید.
تمامی بخشها یا زبانهها دارای 2 قسمت FILTER و COMPARE میباشند.
در قسمت COMPARE مقایسه بین دو مورد از هر بخش را میتوانید انجام دهید، مثلا در بخش Search type مقایسه بین عکس یا فیلم سایت خود را بررسی کنید یا حتی در بخش Country مقایسه بین دو کشور، همچنین می توانید مقایسه بین تاریخ های یک موضوع را بررسی کنید.
نکته مهم :
نکته مهم این است که رشد شما در باکس نارنجی رنگ Posion نمودار بهتر است که منفی نشان داده شود، اگر رشد شما منفی باشد، نشان دهنده این است که سایت شما رو به رشد است.
حال به بررسی و توضیح هر کدام از فیلترها میپردازیم :
برای دسترسی به بقیه فیلترها باید گزینه New را انتخاب نمایید و سپس به بررسی فیلتر بپردازید :
Query به بررسی کلمه میپردازد، یعنی آنچه که کاربر در گوگل جستجو میکند. مثلا زمانی که کاربر "تور کیش" را جستجو میکند، به بررسی دقیق همین کلمه "تور کیش" برای سایت شما میپردازد.
در زبانه FILTER بخش Query، سه قسمت برای فیلتر کردن وجود دارد :
Queries containng : دنبال کلماتی باشد که کلمه مورد نظر را شامل میشود، مثلا اگر کلمه شما تور کیش است، کلمههایی نظیر قیمت تور کیش و یا تور کیش ارزان نیز بررسی میشود.
Queries not containng : این قسمت دقیقا برعکس قسمت بالا است، یعنی تمامی عبارات به غیر از عباراتی که شامل تور کیش باشد.
Queries is exactly : این بخش دقیقا دنبال کلمه مورد نظر میگردد، مثلا تور کیش، یعنی فقط کلمه تور کیش را بررسی کن.
کلیک نشان دهنده تعداد دفعاتی است که بر روی کلمه کلیک شده است، مثلا 100 بار "تور کیش" در بازه زمانی مشخص کلیک داشته است.
این بخش به بررسی URL سایت شما میپردازد، مثلا "تور_کیشSafarbank.net/tour/" و به شما یک گزارش از صفحه مورد نظرتان میدهد که با چه کلماتی دیده شده است، مثلا صفحه "تور کیش" با کلمات "تور کیش"، "تور ارزان کیش"، "قیمت تور ارزان قیمت کیش" دیده میشود. حال شما باید تصمیم بگیرید که کدام کلمات پر اهمیتتر هستند و بیشتر دیده میشوند و در نهایت با توجه به ایمپرشن و کلیک تصمیم بگیرید که روی کدام کلمه باید کار کنید.
گزینه Country نشان میدهد که از کدام کشورها با کلمه مورد نظر شما وارد سایتتان شدهاند.
اما در ایران به خاطر استفاده از VPN یک سری محدودیتها وجود دارد و در نتیجه آمار درستی از این گزینه نمیتوانید بگیرید، چون وقتی از VPN استفاده میکنید و وارد سایت خود میشوید و مثلا "تور کیش" را سرچ میکنید، بسته به این که به کدام کشور متصل شدهاید، کاربر همان کشور محسوب میشوید، مثلا اگر با VPN آلمان متصل شده باشید، یک کاربر آلمانی شناخته میشوید. پس این گزینه اعلام میکند که از چه کشورهایی ورودی داشتید و کاملا مشخص است که از ایران گزارش درستی به شما نخواهد داد.
گزینه بعدی Device است و از لحاظ فنی و ریسپانسیو سایت را بررسی میکند. این که سایت شما ریسپانسیو باشد، میتواند امتیاز بالایی از گوگل برای سایت شما دریافت کند، در غیر این صورت به دلیل اهمیتی که گوگل به مسئله ریسپانسیو سایت میدهد، به طور قطع امتیاز بالایی از دست خواهید داد.
اما در Device سه گزینه موبایل، دسکتاپ و تپلت وجود دارد که نشان میدهد که کاربر برای ورود به سایت شما از کدام یک از این گزینهها استفاده میکند. در حال حاضر چون ایرانیان بیشتر از گوشی موبایل استفاده میکنند، ورودی از این قسمت بیشتر است و همین عامل باعث میشود که ریسپانسیو نیز اهمیت ویژهای پیدا کند.
در URL بهتر است یک سری نکات را رعایت کنید، برای مثال در URL بهتر است از کلمات فارسی استفاده نشود، (البته این موضوع هنوز به اثبات کامل نرسیده است) مثلا آوردن کلمه "تور کیش" در URL گوگل نزدیک به 2 خط میشود.
از طرفی هر چه URL کوتاهتر باشد، یک امتیاز مثبت برای گوگل محسوب میشود. به همین خاطر بهتر است که از کلمات لاتین استفاده شود، چون باعث میشود که URL کوتاهتر باشد. اما در عین حال بعضی معتقدند که کلمه هدف باید در URL باشد. با وجود این که در خصوص بودن یا نبودن کلمه هدف در URL اختلاف نظر وجود دارد، اما در این که URL باید کوتاهتر باشد، شکی نیست.
یک سری محدودیتهایی برای این ابزار وجود دارد، مثلا اگر بخواهیم رقبا را هم آنالیز بکنیم، این ربطی به آنالیتیکس و سرچ کنسول ندارد. برای این باید از ابزارهایی مثل Moz و ... استفاده کنید.
در صورتی که نیاز به راهنمایی و یا مشاوره دارید با ما تماس بگیرید ، کارشناسان فروش با کمال میل پاسخگوی تمامی نیاز های شما خواهند بود
021-88866609