روشهای مختلف ارتباط با مشتری
این بار میخوام درباره روشهای مختلف ارتباط با مشتری در دنیای امروز باهم صحبت کنیم.
- اولین و موثرترین روش که شما خیلی خوب این روش رو میشناسید، روش Face to Face است، شما وقتی چشمتون تو چشم مشتری گره میخوره و دارید باهاش صحبت میکنین و سعی میکنین خیلی منطقی و درست موضوعات رو بگید، از هم انرژیهای مثبت رو میگیرید.
ولی خوب این روزها این نوع ارتباطات کمتر شده و رفته سمت شبکههای اجتماعی و اینترنت؛
- در این روش(صحبت با چت و اینترنتی) موضوعی که شما حتما باید رعایت کنین و اصلا نباید به راحتی ازش بگذرید، داشتن یک صفحه روی سایتتون جهت ارتباط آفلاین است. یعنی یک فرم تماس با ما داشته باشین و حتما خودتونو ملزم بدونین که به تک تک سوالات پاسخ بدید، حتی اگر به شما انتقادات زیادی شده باشه.

- نکته بعدی اینه که در کنار این صفحه، باید یک قسمت چت آنلاین هم روی سایتتون داشته باشید که در 24 ساعت فعال باشه. این موضوع یعنی چت آنلاین مسئله پیچیدهای نیست، این نرم افزارهای چت آنلاین روی گوشی هم نصب میشه و مثل بقیه نرم افزارهای چت میمونه. بنابراین کارمندی که وظیفه چک کردن و پاسخ دادن به این چتها رو داره، میتونه به راحتی آنلاین یا آفلاین بشه، دقیقا عین واتساپ و تلگرام خودش. حتی وقتی پیام میاد، به شخص نوتیفیکیشن میده و او میتونه جواب مشتری رو بده.

- شما باید حتما روی تلگرام و واتساپ یک شماره تلفن داشته باشید که به سوالات مشتریها پاسخ بدید، چون مشتریها خیلی راحتترن که این طور سوال کنن، یا شاید نخوان اطلاعاتشون رو شما داشته باشید. در واقع تفکر آدمها رفته به این سمت که از طریق این موضوعات بتونیم ارتباط بهتری با همدیگه داشته باشیم و مشتری راحتتر، بیپرواتر و بدون تکلف بتونه سوالاتشو مطرح کنه.
- اینستاگرام هم یک فضای Interactive و دوطرفه است و شما باید با همدیگر ارتباط مناسبی توی اپلیکیشن اینستاگرام داشته باشین و وقتی مشتریها سوالی یا موضوعی رو مطرح میکنن، حتما باهاش در تماس باشید و موضوع رو بهش گوشزد کنید، توضیح بدید، قیمت بدید و ارتباط رو باهاش حفظ کنید.
- موضوع آخری که خیلی وقتا اصلا توی آژانسها دیده نمیشه یا توجه بهش نمیشه، سیستم تیکتینگ است، تیکت منظورم تیکت بلیت اتوبوس یا هواپیما و اینا نیست، منظورم از سیستم تیکتینگ اینه که وقتی مشتری یک معضلی داره، بتونه به صورت سیستمی مطرح کنه. در واقع مثل نامه نگاری میمونه، مثل یک روش اداری بهش پاسخ بدید و مشتری هر موقع خواست، موضوع رو ببینه و بهش دسترسی داشته باشه.سیستم تیکت به خصوص پس از فروش به شما کمک میکنه که گزارش خوبی داشته باشید، مثلا به مشتری اعلام کنید که ویزا یا بلیتات آماده شده، یا اگر در مورد مسئلهای به مشکل برخوردید، به مشتری تیکت بزنید. سیستم تیکت چون مکتوب هست و شماره و تاریخ و ساعت میخوره، در صورتی که مشکلی پیش بیاد، هیچ کدام از طرفین نمتونند کتمان کنند.